Alla inlägg den 22 april 2012

Av Ulrika & Tommy - 22 april 2012 00:49

Under flera år har vi pratat om att göra en längre Europa-tur med bilen. I samband med att vi i år hade en kommande födelsedag (som jag mer än gärna ville rymma från) så bestämde vi oss för att de två sista veckorna i april dra iväg söderut. Sagt och gjort. Planer lades upp, kartor införskaffades och lämplig litteratur. Bilen städades, kläder, mat och annat packades in och stuvades undan. Till slut var vi redo och sent på tisdagkvällen den 17 april startade vi vår resa! Men ca 5 km hemifrån vid den första tankningen, så upptäckte vi att vi glömt viktiga saker .... Så det var bara att vända hemåt igen, tur att vi inte hann så långt. Flera timmar efter planerad avresetid kom vi slutligen iväg!


Klockan blev sent och vi beslöt därför att inte köra så långt, ner till Brahehus fick räcka. Där kan man stanna för natten och det är tillräckligt upplyst och mycket folk i rörelse för att vara någorlunda säkert. Sen har vi ju vårt fyrbenta larm Jini..... Det blev inte mycket nattsömn då platsen är ganska trafikstört, det stod också många lastbilar här och de brummar igång ganska tidigt. Det märks att säsongen inte dragit igång än, här var förutom vi, bara två husbilar till.


På vägen ner mot Brahehus var det omväxlande väder. Det ömsom regnade och ömsom haglade. Då kändes det ganska skönt att styra kosan söderut och mot förhoppningsvis bättre och varmare väder. Natten blev ganska kall med temperatur runt nollan, värmaren gick på hela natten.


Dagen efter rullade vi vidare ner mot Örkelljunga där vi stannade för lunch och påfyllning av vatten. Bengt I Örkelljunga erbjuder gratis ställplats men för el och vatten får man betala 40 respektive 15 kronor. Den här platsen kommer vi nog att nyttja fler gånger, läget är ju ganska bra här, och det är ca 5 timmars körning hem härifrån. Körningen från Örkelljunga och ner till bron tar inte lång tid och i ett nafs var vi över i Danmark!


 

ÄNTLIGEN REDO FÖR ÅRETS ÄVENTYR!!!!!



Presentation


Denna blogg handlar om våra resor och äventyr med husbilen, en Adria Coral 670SL, årsmodell -11. Här kommer ni att få följa med på våra äventyr med husbilen och hundarna på vår lediga tid.

Fråga mig

7 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26 27 28 29
30
<<< April 2012 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards